קיש פטריות וגבינות

אין מוצרים בסל הקניות.

קיש פטריות וגבינות

רכיבים

  • גליל בצק פריך לקיש של “מרטין”
  • 2 שיני שום
  • 2 בצלים לבנים
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 50 גרם חמאה
  • 250 מ”ל שמנת להקצפה / לבישול
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם פרמז’ן מגורדת
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת שום

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מרפדים תבנית לקיש בבצק פריך לקיש של “מרטין”, ובעזרת מזלג מחוררים קלות את תחתית הבצק
  3. על גבי הבצק מניחים נייר אפיה ועליו מפזרים שעועית / חומוס.
    אופים כרבע שעה עד להזהבת הבצק, מסירים את נייר האפייה והקטניות ומצננים מעט.
  4. קוצצים את השום, הבצלים והפטריות.
  5. מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום והפטריות. מטגנים כ-5 דק’ תוך ערבוב.
  6. בקערה מערבבים את הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים.
  7. מאחדים את תערובת הפטריות עם הבלילה עד לאיחוד, ויוצקים על תחתית הבצק.
  8. אופים כ-40 דק’ על 180 מעלות עד להזהבה.
  9. מצננים כרבע שעה לפני ההגשה, פורסים וחוטפים מהר לפני שהקיש נגמר!

תפריט נגישות