קרם לימון:
3 ביצים
4 חלמונים (לשמור את החלבונים למרנג)
1 כף קורנפלור
¾ כוס סוכר
¾ כוס מיץ לימון סחוט
1 כף גרידת לימון (בערך מ-2 לימונים)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
רינג בקוטר 22-24 ס”מ (בסרטון השתמשתי ב-22 ס”מ)/ תבנית פאי מתפרקת\ תבנית עגולה רגילה מתפרקת
השימוש בכוס מידה של 250 מ”ל
לקרם לימון:
בקלחת קטנה או סיר קטן (לא לשים עדיין על האש) לערבב היטב עם מטרפה ידנית, את הביצים, החלמונים והקורנפלור עד שאין יותר גושים של קורנפלור.
להוסיף את הסוכר, מיץ לימון וגרידת לימון ולערבב היטב לתערובת אחידה.
לשים את הסיר על אש בינונית ולערבב כל הזמן עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם. היא מתחילה להסמיך ברגע שהיא מגיעה לרתיחה. (חשוב לא להפסיק לערבב כדי שהתערובת לא תהפוך לחביתה).
לכבות את האש ולהוסיף כל פעם קוביית חמאה, לערבב עד שקוביית החמאה נמסה, להוסיף עוד קוביית חמאה לערבב וכך הלאה.
לשפוך את הקרם על בצק הטארט וליישר. לעטוף את פניי הקרם בניילון נצמד, לתת לקרם להצטנן מעט ולהכניס למקרר לפחות שעתיים.
למרנג:
לשים מים בסיר קטן ולהביא לרתיחה.
לשים את החלבונים והסוכר בקערה ולשים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים. שהמים הרותחים לא ייגעו בקערה. לערבב עם מטרפה ידנית כל הזמן את החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס (להכניס אצבע
לחלבונים ולהרגיש שלא נשארו גושי סוכר) או אם יש לכם מד טמפרטורה, התערובת צריכה להגיע ל-60 מעלות צלזיוס. לוקח כ-4-5 דקות.
להעביר ישר את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, להוסיף קמצוץ מלח ולהקציף על מהירות גבוהה כ-10 דקות לקצף לבן יציב ומבריק מאוד.
להעביר את המרנג לשקית זילוף עם פייה בצורה שאוהבים. לזלף את המרנג על פני קרם הלימון מבחוץ כלפי פנים. לא חייב לזלף, אפשר גם למרוח את המרנג בשכבה אחת על פני הקרם.
בעזרת ברנר להשחים את המרנג. אם אין לכם ברנר אפשר גם לחמם את התנור על מצב גריל ולהכניס את העוגה לתנור עד שהמרנג מקבל הזהבה. שימו לב, לא לעזוב את התנור, שלא יישרף. לשמור את הפאי במקרר.